Удар за Ман Сити – Родри аут до края на сезона


Н. Гавазов

Удар за Ман Сити – Родри аут до края на сезона

Полузащитникът на Манчестър Сити Родри скъса кръстна връзка на коляното в мача от Висшата лига срещу Арсенал (2:2) и няма да играе до края на сезона.

Родри получи удължена почивка през лятото, след като изигра 63 мача за клуба и страната ди през миналия сезон, спечели четвърта поредна титла във Висшата лига със Сити, както и отпразнува славата на Евро 2024 с Испания, въпреки че напусна на полувремето на финала заради проблем със сухожилието.

Впоследствие 28-годишният играч не бе участвал по време на предсезонната подготовка или в някой от първите четири състезателни мача на Сити, преди да се завърне като резерва срещу Брентфорд преди малко повече от седмица.

След това Родри получи първия си старт от кампанията при равенството 0-0 на "гражданите" в Шампионска лига с Интер, като изигра пълните 90 минути и неочаквано запази титулярното си място за мача с Арсенал във Висшата лига в неделя.

Въпреки това, влиятелната опора на Сити бе извадена в 21-та минута, след като изглеждаше, че удари коляното си по време на безобиден сблъсък с Томас Парти от Арсенал при корнер.

Матео Ковачич замени 28-годишния испанец.

Манчестър Сити водеше с 1-0 преди контузията на Родри, благодарение на Ерлинг Хааланд, който отбеляза своя гол 100 за клуба , но само минута след като техният №16 напусна терена, Рикардо Калафиори изравни за Арсенал със зашеметяващ удар.

Пеп Гуардиола не успя да даде значителна информация за контузията на Родри на пресконференцията си след мача, но призна, че испанецът е трябвало да напусне терена, защото "почувства нещо" .

Оттогава обаче се появиха доклади, които твърдят , че Родри може да бъде изключен до края на сезона, тъй като тестовете показват, че полузащитникът е претърпял разкъсване на предна кръстна връзка на дясното коляно.

Определян от Гуардиола като "най-добрият опорен полузащитник в света“ и "потенциален носител на Златната топка“ на церемонията следващия месец, отсъствието на Родри ще се счита за огромен удар за гражданите.

Сега става ясно, че играчът е бил подложен на задълбочен преглед в понеделник сутринта, който е потвърдил най-лошите опасения на медицинския щаб на Сити.

Родри е скъсал кръстни връзки на дясното си коляно и периодът на възстановяване ще отнеме много месеци. Полузащитникът вече няма да помага на Сити до края на сезон 2024/25.

  Сподели
263