Сити взе равен от десет от Арсенал


И. Ангелов

Сити взе равен от десет от Арсенал

Манчестър Сити посрещна Арсенал в срещата от петия кръг на английската Висша лига. Днес "артилеристите" губеха в резултата, постигнаха обрат, и последва изгонване на Леандро Тросар в първото полувреме, което ги остави в отбранителен режим през цялата втора част, която издържаха до 98-ата минута когато резервата Стоунс проби Рая за крайно 2:2.

9 минути бяха нужни на Ерлинг Холанд днес за да открие за 1:0 когато бе изведен от Савиньо през защитата и остави Рая безпомощен. Ключов момент в 16-ата минута обаче се оказа контузията на Родри, която принуди Гуардиола да го замени с Ковачич.

Така Арсенал успя да овладее повече от топката и в 22-ата минута Мартинели напредна от ляво, пусна за Калафиори, който от дистанция ознаменува първия си старт с красив гол в далечния ъгъл на Едерсон - 1:1.

В 46-ата минута при корнер в първата част, Сака намери и главата на Габриел за 2:1. Малко след това Леандро Тросар бе изгонен за втори жълт картон когато разкара една топка, и така Микел Артета включи резервата Бен Уайт на почивката вместо Сака, сигнализирайки, че ще се брани цяло полувреме.

Това се получи и успешно, като Давид Рая стана герой след редица спасявания на множество удари от дистанция, най-вече на бранителите на Сити - Гвардиол, Уокър и Аканжи. Стигна се до 98-ата минута когато резервата Грилиш навлезе в полето и намери Ковачич за удар, след който Стоунс успя да добави за 2:2.

  Сподели
290