Ман Сити е лидер в борбата за Мусиала


Н. Гавазов

Ман Сити е лидер в борбата за Мусиала

Съобщава се, че Манчестър Сити води в надпреварата за подписа н анападателя на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала , като се смята, че английските шампиони са определили германеца като своя водеща цел за следващото лято.

21-годишният Мусиала има договор на "Алианц " до юни 2026 г. и в момента има множество спекулации около бъдещето му, като много от най-добрите клубове в световния футбол следят отблизо ситуацията му.

Ливърпул , Арсенал , Челси и Реал Мадрид са сред отборите, за които се смята, че наблюдават ситуацията на германския национал в Мюнхен, но според Football Insider Манчестър Сити е в "добра позиция“ да си осигури подписа му.

Докладът твърди, че мениджърът на гражданите Пеп Гуардиола е дългогодишен почитател на нападателя и клубът е готов да похарчи много, за да го привлече през следващия летен трансферен прозорец.

Мусиала е във впечатляваща форма за Байерн в ранните етапи на кампанията 2024-25, като вкара два гола и регистрира три асистенции в пет участия във всички състезания.

Мусиала е с Байерн от 2019 г., напредвайки до ниво на първия отбор през 2020 г., и той е представлявал клуба от Мюнхен в 168 случая, отбелязвайки 45 гола и регистрирайки 34 асистенции в процеса.

Президентът на Байерн Херберт Хайнер заяви , че клубът му ще "опита всичко, за да го задържи възможно най-дълго".

Спортният директор на клуба от Мюнхен Макс Еберл обаче призна, че ще бъде "трудно“ да подпише друг договор с Мусиала поради нарастващия интерес.

"Трудно е, но не и невъзможно, тъй като Джамал знае какво има в Байерн Мюнхен“, каза Еберл пред Sport1 . "Той е израснал тук и се е довел до това ниво. Разговорите се засилват. Ние сме изключително амбициозни и той знае, че иска да печели титли".

Байерн ще бъде в трудна ситуация, ако не успее да подпише с Мусиала нов договор преди следващото лято.

Наистина, гигантите от Бундеслигата със сигурност няма да са склонни да позволят на германеца да влезе в последната година от сделката си, тъй като рискуват да го загубят безплатно през лятото на 2026 г.

Безплатен трансфер за Мусиала би бил една от най-невероятните сделки на всички времена, но Байерн все още потенциално би могъл да поиска около £100 милиона за него следващото лято, ако стане ясно, че той няма да подпише друг договор в Мюнхен.

Манчестър Сити търси дългосрочен заместник на Кевин Де Брюйне и би било малко изявление, ако английските шампиони успеят да осигурят подписа на Мусиала.

Въпреки това, несъмнено ще има много конкуренция за нападателя, който също беше в отлична форма за Германия на Евро 2024, като вкара три пъти в турнира.

  Сподели
103