Зиркзее иска да прилича на Ибрахимович


Н. Гавазов

Зиркзее иска да прилича на Ибрахимович

Нападателят на Манчестър Юнайтед Джошуа Зиркзее посочи бившия играч на “червените дяволи", на когото би искал да прилича.

Присъединил се към Юнайтед от Болоня за 36,5 милиона паунда през лятото, Зиркзее отбеляза дебюта си за "дяволите" с гол срещу Фулъм.

Джошуа не е имал друг ефект оттогава, но 23-годишният нидерландец е уверен, че ще се справи добре с отбора си и се надява да остави след себе си спомени, подобни на Златан Ибрахимович.

"Ще се радвам, ако след няколко години хората казват, че играта ми прилича малко на Златан Ибрахимович. Беше хубаво да започна с победния гол срещу Фулъм. След това загубихме два пъти и знаете какво е в голям клуб като Манчестър Юнайтед, тогава всички очи се обръщат към вас.

Убеден съм, че всичко ще бъде наред. Винаги съм бил такъв. Никога не съм се съмнявал, че ще успея в кариерата си. Като играч постепенно откриваш какво трябва да правиш и от какво трябва да се отървеш в за да достигнете най-високото ниво.

Поражението от Ливърпул бе разочароващо. Но когато видя отбора да тренира, знам, че сме на прав път. Пропуснах няколко шанса срещу Ливърпул. Попаднах ли на правилните позиции? Да, но какъв е смисълът? ако топката не се озовава в мрежата?

Проведох няколко наистина добри разговора с Ерик Тен Хаг. Нямахме късмет да започнем така, но знаем върху какво трябва да работим. Да, това е въпрос на адаптация. По-трудно ли е тук, отколкото в Серия А? Да, може би В Болоня повече задържахме топката. В Англия, струва ми се, играта е по-променлива", заяви Зиркзее.

  Сподели
120