Аканджи: Сигурно ще се пенсионирам на 30


Н. Гавазов

Аканджи: Сигурно ще се пенсионирам на 30

Защитникът на Манчестър Сити Мануел Аканджи се пошегува, че ще трябва да се пенсионира на 30-годишна възраст заради прекомерното натоварване.

Откакто се присъедини към Сити преди две години, Аканджи има 127 мача за клуба и Швейцария, включително седем през този сезон.

Аканджи се подготви предварително за труден и дълъг сезон, в края на който Сити ще отиде на Световно клубно първенство, но 29-годишният защитник предупреждава, че силата на играчите не е безкрайна.

"Толкова е трудно. Не мислиш само за този сезон, но и за следващия. Да кажем, че спечелим лигата или купата, след което стигнем до финала на Световното клубно първенство. След три седмици има Суперкупа и кога почиваме?

Няма ваканция през зимата, така че ако имаме късмет, ще имаме две седмици и след това ще трябва да се върнем и да започнем следващия сезон. А след следващия сезон, през лятото, ще има Световното първенство, това няма край

Мачовете просто продължават да идват един след друг и не знам как ще се справим с това през следващите няколко години. Не можете просто да добавяте мач след мач и да мислите, че ще бъде същото. Трябва да се мисли и за играчите.

В един момент ще бъдете твърде уморени, за да играете повече мачове. И тогава ще последват контузии, няма съмнение в това. Ние тренираме възможно най-усърдно и сме във форма, но трябва да има граница за всичко.

Сигурно ще се пенсионирам на 30!", заяви Аканджи.

  Сподели
52