Дайк може да прати Пикфорд на пейката


Н. Гавазов

Дайк може да прати Пикфорд на пейката

Мениджърът на Евертън Шон Дайк е недоволен от формата на вратаря Джордан Пикфорд и е готов да постави англичанина на пейката.

Началото на сезона се оказа много трудно за Пикфорд и за целия Евертън, който все още е без точки след четири изиграни мача във Висшата лига.

В тези четири кръга 30-годишният Пикфорд допусна 13 гола - повече от всеки друг вратар във Висшата лига със значителна разлика.

Според The ​​Sun, Дайк вече обмисля да покани нов вратар през зимния трансферен прозорец. На радара на Шон е Ник Поуп от Нюкасъл, когото той познава от времето си заедно в Бърнли.

Дайк очаква 32-годишният Поуп да бъде на разположение за трансфер, ако Нюкасъл успее да вземе Джеймс Трафорд от Бърнли.

Дайк обаче не е готов да толерира спада във формата на Пикфорд до януари - ако представянето на Джордан не се подобри през следващите седмици, Жоао Вирджиния или дори ветеранът Асмир Бегович може да влезе във вратата на Евертън.

Добавяме, че Пикфорд играе за Евертън след трансфера си от Съндърланд за 30 милиона паунда през 2017 г. През последните години Джордан е постоянен номер едно не само на своя клуб, но и на националния отбор на Англия.

  Сподели
101