Нюкасъл с обрат на Молиню


И. Ангелов

Нюкасъл с обрат на Молиню

Уулвс посрещна Нюкасъл в срещата от четвъртия кръг на английската Висша лига. Днес домакините поведоха и може би играха по-добре от съперника до последните двадесет минути на двубоя, когато "свраките" се събудиха с два кандидата за гол на сезона и обрат до 2:1.

В 36-ата минута Уулвс излезе напред след красива контра когато Лонгстаф загуби топката в средата, Ларсен бе изведен по фланга и центрира през краката на съперник към Жоао Гомес, който обаче прескочи топката и въвлече двама и вратаря със себе си, за да позволи на Марио Лемина да завърши на празна врата за 1:0.

Нюкасъл отговори чрез Антъни Гордън, но навлизането му по диагонала и удар в най-опасната за гостите ситуация срещна гредата. В 53-ата минута на втората част обаче гредата спаси и Поуп от удар на Ларсен.

В 75-ата минута завърналият се след три мача наказание Фабиан Шар вкара изключителен гол от далечна дистанция, като ударът му се отклони от бранител и влетя в далечния ъгъл за 1:1. Само 5 минути след това резервата Харви Барнс вкара един от най-добрите голове в кампанията до тук когато от левия фланг тръгна към дъгата и заби топката в далечния ъгъл за 2:1.

До края Гомес имаше изключителен шанс да вкара с акробатично изпълнение, но Ник Поуп пък направи феноменално спасяване в 93-ата минута за да запази победата.

  Сподели
30