Трио от ВЛ следи талант, свързван с Реал Мадрид


Н. Гавазов

Трио от ВЛ следи талант, свързван с Реал Мадрид

Триото от Висшата лига Манчестър Сити , Ливърпул и Челси следят тийнейджърската сензация на Съндърланд Крис Риг , според британски източници.

Само на 15-годишна възраст Риг стана най-младият дебютант на Съндърланд, когато влезе като резерва в двубоя за ФА Къп срещу Фулъм през февруари 2023 г.

След това Риг стана най-младият голмайстор на "черните котки" в историята, когато опъна мрежата на Крю Александра в EFL Cup миналия август.

Полузащитникът, който навърши 17 години през юни, записа 21 мача за първия отбор в Чемпиъншип за Съндърланд през миналия сезон и оттогава се появява редовно под ръководството на новия наставник  Реджис Льо Брис през този мандат.

Риг игра във всеки от първите пет мача на Съндърланд за сезон 2024-25 във всички състезания, като помогна на клуба да спечели и четирите мача в Чемпиъншип, за да се изкачи до върха на таблицата с максималните 12 точки.

На фона на спекулациите за бъдещето му на "Стадиона на светлината"  по-рано тази година, Риг обвърза бъдещето си със Съндърланд през юни, като подписа първия си професионален договор с клуба поне до 2027 г.

"Напълно съм развълнуван“, каза Риг пред уебсайта на клуба след потвърждението на новия му договор.

"Усилената работа започва сега, но очаквам с нетърпение да създам още много спомени, представяйки този клуб", добави талантът.

Спортният директор Кристиан Спикман добави: "Талантът на Крис, а наскоро и представянето му в първия отбор, направиха интереса и спекулациите неизбежни и това е доказателство за всички зад кулисите, че той е посветил бъдещето си на нашия клуб".

Въпреки това името на Риг продължава да се свързва с редица топ европейски клубове, като се твърди, че гигантът от Ла Лига Реал Мадрид е един от клубовете , които са идентифицирали тийнейджъра като "следващия Джуд Белингам“.

Въпреки това, Реал Мадрид може да се сблъска със сериозна конкуренция за подписа на Риг, тъй като се твърди, че Ман Сити, Ливърпул и Челси са регистрирали интерес към трансфер на полузащитника.

Докладът добавя, че триото от Висшата лига проучва Риг, докато обмислят да направят ход за високо оценения младеж в близко бъдеще, докато Борусия Дортмунд също има интерес.

Риг, който е представлявал Англия от ниво под 15 до 18 години, игра за загубата на Съндърланд с 3:2 в мача от Чемпиъншип в събота срещу Плимут Аргайл на Уейн Руни.

  Сподели
42