И Вила вкара три на Евертън за обрат


И. Ангелов

И Вила вкара три на Евертън за обрат

За втори пореден кръг Евертън поведе с два гола и допусна пълен обрат до загуба с 3:2 след като днес на "Вила Парк" тимът излезе на гости в четвъртия кръг на английската Висша лига. С много силен старт "карамелите" поведоха убедително, пропуснаха още ситуации, а след това се предадоха за 3:2 във второто полувреме.

В 16-ата минута МакНийл отне една топка в средата от Онана и стреля от дистанция за 1:0 през Мартинез. В 27-ата минута и Доминик Калвърт-Люин избегна засадата за да засече подаване за 2:0.

В 36-ата минута обаче Лука Дин центрира перфектно за 2:1 след удара с глава на Оли Уоткинс, което даде шанс на домакините до почивката. След нея те тръгнаха по-агресивно и в 58-ата минута Уоткинс се разписа и за 2:2 когато Харисън опита да пресече топка за Дин от ляво, но бранителят изби на пътя на нападателя.

В 76-ата минута видяхме и кандидат за гол на сезона когато резервата Джон Дюран направи феноменално изпълнение от много далеч, с външен фалц право в сглобката над Пикфорд за 3:2. Евертън обаче опита да се върне, но Калвърт-Люин бе спрян от горната греда в изключително положение.

  Сподели
32