Мареска връща Чилуел в състава?


Н. Гавазов

Мареска връща Чилуел в състава?

Мениджърът на Челси Енцо Мареска намекна, че планира да върне отново Бен Чилуел обратно в състава на първия отбор.

В първите седмици на предсезонната подготовка и редица приятелски мачове стана ясно, че левият бек не фигурира в плановете на новоназначения шеф.

Мареска сам призна, че английският национал не отговаря непременно на стила на игра или притежава идеалното разбиране за това, което иска от ролята на краен защитник.

Марк Кукурела и новото попълнение Ренато Вейга се считат за пред Чилуел в класацията, като Леви Колуил и Мало Густо също могат да заместят позицията, ако е необходимо.

В резултат на това Чилуел бе един от приблизително 15 играчи, които бяха пропуснати от тренировките на първия отбор в очакване, че ще бъдат продадени или дадени под наем другаде.

Мареска обаче сложи край на спекулациите и призна, че възнамерява да върне Чилуел в състава.

 "Бен вероятно е единственият, който все още е тук, така че сега ще седнем с него и ще намерим решение.

Той е сам, така че вероятно е отново с нас на тренировки и ще видим, защото той не тренира с нас.

Причината, поради която той тренира отделно, е, че идеята бе той да напусне, но тъй като не намерихме никакво решение, той е тук и вероятно ще започне да тренира с нас. Трябва да решим това.

Ако решим това, той ще бъде друг играч", заяви Мареска.

Въпреки коментарите на Мареска, Чилуел вече беше оставен извън състава на Челси за шестте им мача от Лига на Конференциите Европа.

Въпреки че теоретично 27-годишният играч може да се върне в надпреварата за мачове от Висшата лига, това изглежда нещо, което е много малко вероятно в краткосрочен план.

  Сподели
22