Холанд обърна Брентфорд


И. Ангелов

Холанд обърна Брентфорд

Манчестър Сити остава единствен перфектен отбор след четвъртия кръг на английската Висша лига, след като днес тимът на Пеп Гуардиола посрещна Брентфорд, допусна първи, но Ерлинг Халанд с две попадения оформи 2:1 за да запази рекорда от поредни победи на "гражданите", оставайки само близо до това да стане първи в историята на Висшата лига с хетрик в 3 поредни кръга.

Брентфорд поведе изненадващо само след 23 секунди игра когато лошо изчистване на Стоунс даде шанс на Уиса да завърши от близо за 1:0. Само след 3 минути Мбеумо пропусна още едно голямо положение. Едерсон се намеси и в 7-ата и 10-ата минута от обсадата на Брентфорд, който можеше да води с огромна преднина много рано.

В 20-ата минута обаче "гражданите" се събудиха когато Де Брюйне бе намерен в полето и пусна за Холанд, който със завъртане оформи 1:1. В 32-ата минута асистенцията взе вратарят Едерсон с дълга топка напред, която Холанд овладя през защитник и обърна резултата за 2:1.

До края обаче нападателят не успя да достигне своя гол номер 100 за Сити, с което щеше да стане и първи от 1946 г., вкарал по три или повече гола в три поредни срещи в английския елит.

 

  Сподели
56