Тен Хаг отговори на Роналдо


Н. Гавазов

Тен Хаг отговори на Роналдо

Ерик тен Хаг отговори на критиките от бившата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо.

Португалският национал играе своя клубен футбол със саудитския отбор Ал-Насър от началото на 2023 г.

Нападателят се присъедини към клуба от Саудитската професионална лига със свободен трансфер, след като вторият му период с Ман Юнайтед завърши по остър начин.

След като договорът му с Манчестър Юнайтед бе прекратен, петкратният победител в Шампионска лига разкри, че се чувства "предаден" от Тен Хаг.

Наскоро Роналдо поднови словесната си война с Тен Хаг, критикувайки холандеца за това, че преди това е заявил, че Ман Юнайтед е "далеч“ от спечелването на Висшата лига и Шампионската лига

Говорейки в подкаста Rio Ferdinand Presents , Роналдо каза: "Те трябва да възстановят всичко, според мен. Мениджърът говори, че не могат да се състезават, за да спечелят Лигата и Шампионска лига.

Мениджър на Манчестър Юнайтед... не можеш да кажеш, че няма да се бориш да спечелиш лигата или Шампионска лига", заяви Роналдо тогава.

Тен Хаг отговори, когато беше попитан за критиките на Роналдо преди съботния сблъсък със Саутхемптън във Висшата лига.

По всичко изглежда, че тежките думи на португалеца не притесняват Тен Хаг. На Ерик му се струва, че Роналдо всъщност има предвид същото, което каза.

"Той каза, че Манчестър Юнайтед не може да спечели Висшата лига. Това каза, ако прочетете статията внимателно.

Той е далеч в Саудитска Арабия, далеч от Манчестър. Всеки има право на мнение. Това е нормално", заяви Тен Хаг.

Холандският специалист изглеждаше близо до изходната врата, докато триумфът за ФА Къп през май не убеди ръководството на Ман Юнайтед да удължи договора му до юни 2026 г.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед обаче видя позицията си под лупа след разочароващото начало на сезона.

"Червените дяволи" загубиха с дузпи от Манчестър Сити в Къмюнити Шийлд, преди да загубят два от началните си три мача в лигата.

Когато бе разпитан за бъдещето си, Тен Хаг каза: "Ще видим къде сме през май. Сега сме в началото на сезона, а става въпрос за спечелване на трофеи и възможно най-високо ниво. Ще правим всичко, за да спечелим всеки мач. Ще видим през май. Не ми влияе.

Знам накъде отиваме, все още сме в преходен период. Трябва да интегрираме много млади играчи и все още се справяме с контузиите. Отборът знае, че трябва да побеждава", добави мениджърът.

Тен Хаг потвърди, че лятното попълнение Мануел Угарте е на разположение, за да направи своя дебют, но той е без услугите на Люк Шоу и Расмус Хьойлунд поради контузия.

  Сподели
75