Още един бос на Ман Юнайтед напуска клуба


Н. Гавазов

Още един бос на Ман Юнайтед напуска клуба

Манчестър Юнайтед ще направи нова промяна в структурата си. След идването на нов изпълнителен и нов спортен директор през това лято, сега заместник-директорът по футболните въпроси Анди О'Бойл ще напусне клуба, пише авторитетното издание The Athletic.

Северноирландецът пристигна на "Олд Трафорд" през май 2022-а, за да подпомогне работата на тогавашния футболен директор Джон Мъртоу. Целта бе подобряване операциите в дамския, мъжкия състав и академията.

О'Бойл има лиценз УЕФА Про и е работил в националния отбор на Англия U21, в Ливърпул, Ковънтри, Рексъм, а преди това е имал и предишен престой в Юнайтед.

След напускането на Мъртоу през април, той получи по-големи отговорности под началството на новото ръководство със сър Джим Ратклиф и асистираше на спортния директор от INEOS Сър Дейв Брейлсфорд, установявайки нова йерархия. По това време "червените дяволи" чакаха пристигането на Омар Берада, Джейсън Уилкокс и Дан Ашуорт да заемат ролите си на изпълнителен директор, технически такъв и спортен директор. Успоредно с това Кристофър Вивел оттогава е временен директор за подбора на персонал.

О'Бойл бе сериозно замесен в последните летни трансфери. Съставът бе подсилен от Джошуа Зиргзее, Лени Йоро, Матайс де Лихт, Нусар Мазрауи и Мануел Угарте.

  Сподели
19