Ман Юнайтед определи първия заместник на Тен Хаг


Н. Гавазов

Ман Юнайтед определи първия заместник на Тен Хаг

Манчестър Юнайтед определи Томас Тухел за свой първи кандидат за заместник на настоящия мениджър Ерик тен Хаг .

Холандецът изглеждаше на ръба да бъде уволнен, след като успя да завърши на осмо място и да отпадне в груповата фаза на Шампионска лига през миналия сезон.

Той обаче спаси работата си с победа с 2-1 над Манчестър Сити във финала за ФА Къп през май, слагайки край на осемгодишното чакане на Ман Юнайтед за емблематичния трофей.

Новите съсобственици INEOS разгледаха потенциални възможности за управление, но в крайна сметка решиха да запазят вярата си към Тен Хаг, като удължиха договора му до лятото на 2026 г.

Вместо да избере смяна на мениджъра, Ман Юнайтед реши да промени задкулисния персонал на Тен Хаг, като назначи Рене Хаке и Рууд ван Нистелрой за асистент-мениджъри на 54-годишния специалист.

Спекулациите за бъдещето на Тен Хаг сякаш утихнаха, но той вече е изправен пред нова проверка след разочароващото начало на сезона.

След като загубиха от Манчестър Сити с дузпи в Къмюнити Шийлд, Червените дяволи се нуждаеха от голмайстор в 87-ата минута, за да победят Фулъм в откриването на лигата на Олд Трафорд.

След това допуснаха късен гол при поражение с 2-1 като гост от Брайтън и Хоув Албиън, преди да паднат до тежка загуба с 3-0 в домакинския сблъсък в неделя срещу съперника Ливърпул.

Тен Хаг вече е под натиск да победи, когато Ман Юнайтед се завърне в игра с мач като гост срещу Саутхемптън след международната пауза.

Тъй като Тен Хаг се бори да запази работата си, Mirror съобщава, че клубното ръководство гледа на Тухел като на своя първа цел, ако решат да сменят мениджъра си.

Докладът твърди, че Сър Джим Ратклиф е провел разговори с Тухел през лятото, преди да подкрепи Тен Хаг да продължи на поста си.


В момента Тухел е без работа, след като напусна германския гранд Байерн Мюнхен след разочароваща кампания 2023-24.

51-годишният треньор не успя да спечели трофей в единствения си пълен сезон на "Алианц Арена", но помогна на клуба да спечели титлата в Бундеслигата през 2022-23 г.

Тухел може и да е преживял неблагоприятно време в Бавария, но той постигна значителен успех по време на треньорската си кариера.

Опитният треньор спечели DFB-Pokal с Борусия Дортмунд, шест отличия с Пари Сен Жермен и три трофея с Челси, включително Шампионска лига 2020-21.

В допълнение към Тухел, друг потенциален кандидат е бившият селекционер на Англия Гарет Саутгейт , който може да е готов да се завърне в ръководството на клуба за първи път, след като напусна Мидълзбро през 2009 г.

  Сподели
48