Отвлякоха бащата на Джон Оби Микел


Н. Гавазов

Отвлякоха бащата на Джон Оби Микел

Полузащитникът на Челси Джон Оби Микел е взел участие в неделния мач от първия кръг на Висшата лига на Англия срещу Стоук Сити, независимо от това, че е бил уведомен за отвличането на баща си два дни по-рано от неизвестни лица в своята родина Нигерия, съобщава новината Sky Sports, позовавайки се на изявление на компанията Sport Entertainment and Media Group (SEMG).

„Ние можем да потвърдим, че бащата на Джон Оби Микел е бил отвлечен в петък, 10 август. До този момент не сме получили никакви искания за откуп. Микел беше информиран за случилото се преди мача със Стоук Сити, но отказа да подведе отбора си и своето семейство и настоя да вземе участие в двубоя", се казва в изявление на SEMG, което Sky Sports цитира.

Бащата на полузащитника на Челси е собственик на транспортна компания в Нигерия и до този момент неговата съдба остава неизвестна.

„Джон е абсолютно съкрушен. Ние не знаехме да му кажем ли преди срещата със Стоук, но след разговор с Вилаш-Боаш и Еменало решихме, че е правилно да го информираме за такъв сериозен инцидент. Джон е подложен на огромен натиск, но прояви страхотен характер и психологическа устойчивост в двубоя с „грънчарите"", заяви агентът на играча Шиту пред KickoffNigeria.com.

 

  Сподели
94