Челси потвърди трансфера на Санчо


Н. Гавазов

Челси потвърди трансфера на Санчо

Почти 24 часа след затварянето на летния трансферен прозорец, Челси потвърди привличането на крилото на Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо под наем до края на сезон 2024/25.

Челси също се ангажира да подпише със Санчо следващото лято, при условие че завърши поне на 14-то място във Висшата лига.

Цената за покупката на 24-годишния английски национал ще бъде между 20 и 25 милиона паунда и зависи от крайната позиция на "сините" в таблицата на Висшата лига.

Санчо започва кариерата си в Уотфорд, преди да се премести в Манчестър Сити на 14-годишна възраст. Три години по-късно Джейдън се оказа в Борусия Дортмунд.

С изявите си в Дортмунд Санчо привлече вниманието на Юнайтед, който похарчи £73 милиона, за да го покани през лятото на 2021 г.

Санчо записа 38 мача в дебютния си сезон за Юнайтед, като отбеляза пет гола, но не успя да се разбере с Ерик Тен Хаг, който пое поста мениджър на "червените дяволи" през лятото на 2022 г.

През септември 2023 г. Санчо имаше ожесточен спор с Тен Хаг, в резултат на който беше изолиран от първия отбор. След като изчака до януари, Джейдън се върна в Борусия под наем за половин сезон.

По-рано това лято Тен Хаг помилва Санчо - но само на думи, тъй като Джейдън не бе включен в състава на Юнайтед за първите два мача от новия сезон на Висшата лига.

В крайна сметка Санчо реши да смени клуба и сега ще представлява Челси.

"Наистина съм развълнуван да бъда тук. Лондон е мястото, където съм израснал и се радвам да се върна.

Мениджърът говори с мен за техния проект и той изглежда вълнуващ за мен като млад играч. Надявам се, че мога да дам голове и асистенции за "Стамфорд Бридж“, заяви Санчо.

  Сподели
70