Брайтън взе точка от Арсенал и Емирейтс (видео)


И. Ангелов

Брайтън взе точка от Арсенал и Емирейтс (видео)

Арсенал посрещна Брайтън в първата среща от третия кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Емирейтс Стейдиъм" поведоха в резултата, но изгонване на Деклан Райс даде шанс на противника да се върне в мача и "чайките" се възползваха за да вземат 1:1 от едно от най-тежките гостувания за кампанията.

В 38-ата минута днес Сака се пребори за една висока топка, избита от Тимбър напред, и изведе Кай Хаверц сам срещу вратаря, и нападателят го прехвърли технично от дистанция за 1:0. До почивката Брайтън дори нямаше удар по вратата на Арсенал, докато домакините имаха 5 шанса. Във втората част обаче това се промени.

В 49-ата минута Райс бе изгонен за разкарване на топката с втори жълт картон, което предаде инциативата изцяло в ръцете и краката на Брайтън, който започна да атакува агресивно. В 58-ата минута това даде резултат когато Дънк изведе Минте през защитата и зоната именно на Райс, нападателят стреля в Рая, но Жоао Педро беше на дузпата за да довърши за 1:1.

До края почти всичко по-интересно се случи в полето на Арсенал, докато Артета направи няколко дефанзивни промени за да приеме играта и да опита да се защити до края. В крайна сметка това даде резултат и двата отбора поделиха точките.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
61