Стоук Сити и Челси не се победиха (видео)


Н. Гавазов

Стоук Сити и Челси не се победиха (видео)

Сток Сити и Челси сътвориха истинска битка на „Британия Стейдиъм" в мач от първия кръг на Висшата лига на Англия, който завърши при резултат 0:0. Противно на очакванията, Виаш-Боаш започна с двама в нападение - Торес и Калу, а по фланговете заложи Микел и Малуда. Тони Пюлис от своя страна също пусна двама играчи в атака - Уолтърс и Джонс, но насити средата на терена с петима защитници, което предопредели къде ще се води битката.

Още в самото начало на мача Челси установи пълен контрол при владеенето на топката, като в тези минути се забеляза голямата активност на Фернандо Торес, който обаче бе зорко пазен от капитана на „грънчарите" Шоукрос. Въпреки предимството си при владеенето на топката (69%), „сините" създадоха само едно опасно положение пред вратата на Бегович, когато в 12-та минута Ел Ниньо проби и стреля, но топката премина покрай близката греда.

След средата на първата част играта стана още по-остра и динамична, а домакините изнесоха действията малко по-напред, разчитайки основно на статични положения (при които стриктно се спазваха указанията на Пюлис да се пречи на Чех) и дълги пасове към двамата нападатели. Най-чистото положение за домакините бе в 39-та минута, когато след изпълнение на корнер отляво на вратата на гостите се създаде карамбол, но в крайна сметка топката бе изчистена от Алекс.

През второто полувреме играта стана още по-динамична - Торес и Калу се раздвижиха, което увеличи бързината в атаката на Челси и още в първите минути гостите организираха два остри набега в наказателното поле на домакините, като при единия останаха съмнения, че Лампард е спрян непозволено в пеналта. Отговорът на „грънчарите" бе незабавен и след контраатака организирана от Уилсън, Джоунс се озова в удобна за стрелба позиция фронтално пред Чех, но се засуети и топката му бе отнета. Минута по-късно, след изпълнение на корнер отляво на Чех се създаде отново ситуация в наказателното поле на „сините", но топката бе изчистена от защитник на гостите.

След влизането на Анелка в 68-та минута, натискът на Челси стана по-осезаем и се стигна до още две опасни положения пред вратата на домакините, при които освен блестящата намеса на Бегович, гредата също помогна на „грънчарите" да избегнат гола. До кря на полувремето не се стигна до повече положения за гол, с изключение на два пряк-свободни удара, при единия от които отново стражът на Сток се намеси добре. В крайна сметка, при нулево равенство завърши двубоя на „Британия Стейдиъм", който ще бъде запомнен с много динамика и борба, а също така и с добрата игра на Фернандо Торес.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103