Гуардиола е убеден, че Холанд може да се изравни с Меси и Роналдо


Н. Гавазов

Гуардиола е убеден, че Холанд може да се изравни с Меси и Роналдо

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че неговият нападател Ерлинг Холанд е способен да достигне головите числа на Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Холанд отбеляза своя 10-ти хеттрик за малко повече от два сезона в Сити в събота, когато Сити постигна победа с 4:1 над новака във Висшата лига Ипсуич.

Гуардиола вярва, че неговият човек се е възползвал от почивката това лято и вярва, че 24-годишният норвежец може да остане един от най-добрите голмайстори в историята на футбола.

"Мисля, че се чувства по-добре от миналия сезон. След требъла му бе трудно да се справи с това и може би не е имал толкова почивка. Спомням си, че каза в началото: "Все още се чувствам уморен, уморен съм. Все още малко изтощен.

Той нямаше Европейско този сезон, отпусна се и се върна в добро състояние. По време на турнето в Щатите му казах, че не харесвам някои неща и той промени мисленето си.

Разбира се, той не може да играе всеки мач до края на сезона, но знаете колко важен е той. Той бележи и бележи и статистиката му за голове е невероятна.

Той го направи в Залцбург, той го направи в Германия. Да, числата му изглеждат смешни. Нелепо.

Той може да се конкурира с Кристиано и Меси по отношение на головете. Той има невероятен рекорд за голове на толкова млада възраст и е невероятна заплаха за нас.

"Ние сме много, много щастливи да го имаме и се надявам, че той ще прекара много, много години тук. Би било много добре за нас", заяви Гуардиола, цитиран от The Independent.

  Сподели
26