Ман Сити приключи Ипсуич за 4 минути, Холанд с хетрик


И. Ангелов

Ман Сити приключи Ипсуич за 4 минути, Холанд с хетрик

Манчестър Сити посрещна Ипсуич в срещата от втория кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад" изненадващо гостите поведоха в първото полувреме, но бързо бяха наказани с 3 гола за 3:1 още преди почивката, докогато Сити нацели и още две греди. Във втората част "гражданите" доиграха на свое темпо и съхраниха енергията си, а Илкай Гюндоган се върна в тима като резерва в края. Минута преди края Холанд оформи и своя първи хетрик в кампанията за 4:1.

В 8-ата минута днес при контра крайният бранител Джонсън изведе Смодикс през защитата на Сити и нападателят стреля под Едерсон за 1:0.

Веднага обаче "гражданите" се хвърлиха в атака и Савио спечели дузпа в 12-ата минута, която Холанд реализира уверено за 1:1. В 14-ата минута Савио отне топката и от забавилият се вратар на противника, за да предостави на Де Брюйне за гол на празна врата и 2:1.

В 16-ата минута резултатът стана и 3:1 когато Де Брюйне от своята половина изведе Холанд над защитата, той с глава пусна през вратаря и вкара под ъгъл. Последва удар на Рико Люис от дузпата в ново голямо положение, но той срещна горната греда, а Де Брюйне с удар от дистанция също бе спрян от гредата.

Във второто полувреме контролът остана в полза на Ман Сити, който не позволи много на съперника, но и не бе така клиничен в редицата си положения. В 89-ата минута обаче Ерлинг Халанд отново се прояви и достигна до хетрик, като открадна топката от Рико Люис извън наказателното поле, завъртя се и прецизно намери долния ъгъл на вратаря - 4:1.

  Сподели
49