Челси слага край на тригодишния кошмар с Лукаку?


Н. Гавазов

Челси слага край на тригодишния кошмар с Лукаку?

Съобщава се , че нежеланият нападател на Челси Ромелу Лукаку е на ръба най-накрая да подпечата дългоочакваното си напускане, след като Наполи устно договори сделка за белгийския национал.

Завръщането на Лукаку за £97,5 милиона на "Стамфорд Бридж" през 2021 г. не проработи според очакванията на нито една от страните и желанието на нападателя да напусне стана ясно само няколко месеца след завръщането му в Западен Лондон.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед разкри малко след като се присъедини, че иска да се върне в Италия и е бил разочарован от системата на Томас Тухел, и оттогава премина под наем в Серия А на два пъти.

След умерения успех с Интер и Рома по време на два временни периода, Лукаку отдавна бе набеден да се завърне в Италия с Наполи, който сега е под крилото на Антонио Конте .

Бившият шеф на "сините" и Тотнъм изгради отлични отношения с Лукаку по време на престоя им в Интер и той бързо си постави за задача да се събере отново с 31-годишния играч, след като пое юздите в Неапол.

След дълъг период на преговори, Фабрицио Романо съобщава, че Наполи вече е постигнал устно споразумение с Челси относно сделката за Лукаку, който в крайна сметка може да струва на италианската страна общо 45 милиона евро (38,2 милиона паунда).

Сините ще получат само гарантирани 30 милиона евро (25,5 милиона паунда) за белгийския национал, с още 15 милиона евро (12,7 милиона паунда), налични чрез добавки, свързани с представянето, а Лукаку ще подпише тригодишен договор с Наполи.

Постоянното преминаване на Лукаку в отбора на Конте слага край на незабравимия втори период с Челси, който той първоначално напусна през 2014 г., след като не успя да отбележи нито един гол в първите си 15 мача за клуба от Западен Лондон.

Три години след завръщането си, Лукаку се насочва към изходната врата на "Стамфорд Бридж" за втори път, след като регистрира 15 гола и две асистенции в 59 мача за "сините".

Нападателят тренираше далеч от основната група в Челси след пристигането на новия мениджър Енцо Мареска, заедно с други отлъчени като Конър Галахър, Трево Чалоба и Рахим Стърлинг.

Докато Лукаку чисти шкафчето си в Челси за последен път, естествено ще възникнат въпроси относно това какво означава преминаването на белгиеца в Наполи за преследването на Челси от сегашния стрелец на "партенопеите" Виктор Осимен.

По-рано през прозореца сделката за частична размяна между двата клуба изглеждаше реална и дори имаше слухове, че сините също могат да хвърлят Чезаре Касадей в микса.

Лукаку обаче изглежда ще се присъедини към Наполи в собствената си сделка без включването на Осимен, за когото Челси следователно ще трябва да договори отделна финансова сделка или сделка за играч плюс пари.

Напускането на Осимен от Неапол беше задържано от преговорите с Лукаку, но явно нищо не пречи на нигериеца да продължи напред сега, освен ако не възникне непредвидено усложнение в сделката с Лукаку.

Смята се, че президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис все още иска 100 милиона евро (84,8 милиона паунда), за да продаде Осимен.

  Сподели
60