Нападател на Арсенал се разбра с Нотингам Форест


Н. Гавазов

Нападател на Арсенал се разбра с Нотингам Форест

Нападателят на Арсенал Еди Нкетия очевидно се е договорил за личните си условия с Нотингам Форест преди очаквания трансфер от £30 милиона към "Сити Граунд".

Възпитаникът на академията на "артилеристите" бе преместен като трети централен нападател след Габриел Жезуш и Кай Хаверц в "Емирейтс" и се очаква да напусне през лятото.

Въпреки отчетения интерес от страна на няколко клуба както в Обединеното кралство, така и в чужбина, опитите на Арсенал да освободи Нкетия се оказаха неуспешни досега, тъй като трансферите в Марсилия и Борнемут се провалиха.

Съобщава се, че Марсилия е имал цели три отхвърлени оферти за Нкетия, преди да премине към Ели Уахи , докато Борнемут също не успя да се договори за ьената с Арсенал и вместо това привлече Еванилсон от Порто.

Нотингам Форест също не успя да отговори на ценовите изисквания на Арсенал с първоначална оферта от 30 милиона паунда, но според The ​​Athletic двете страни вече са близо до сключване на сделка за около 30 милиона паунда

Няколко часа по-късно журналистът Фабрицио Романо съобщи, че Нкетия е съгласувал личните си условия с клуба на Нуно Еспирито Санто , чиито преговори с Арсенал вече са във финалната си фаза.

Съобщава се, че Форест също са се провалили с оферта от £22,2 милиона за Сантяго Хименес от Фейенорд , но има увереност, че те ще получат сделка за Нкетия по линията в следващите часове или дни.

Съобщава се, че Арсенал се надява да заложи до £35 милиона за Нкетия, хонорар, който ще го превърне в най-скъпата им продажба за всички времена, наравно с преминаването на Алекс Окслейд-Чембърлейн в Ливърпул през 2017 г.

Очаква се обаче оферта от £30 милиона да се окаже достатъчна, за да отведе английския национал от Северен Лондон, а Форест ще изпревари Кристъл Палас при трансфера на възпитаника на академията на Арсенал.

Нкетия ще последва Емил Смит Роу , Артър Оконкуо , Седрик Соарес и Мохамед Елни завинаги от вратата на Арсенал това лято, докато се казва, че Чарли Патино също наближава да напусне.

Повишен във висшите рангове през последната година на Арсен Венгер през 2017/18, Нкетия е готов да напусне Арсенал с 38 гола и седем асистенции зад гърба си от 168 изяви във всички състезания, в най-добрия случай скромен рекорд.

25-годишният играч често е тероризирал защитата в Купата на Лигата и понякога е доказвал своята стойност като "бракониер" в наказателно поле във Висшата лига, особено когато Жезуш  бе контузен след Световното първенство през 2022 г.

Позитивната 2023 г. на Нкетия го видя също така да спечели първия си мач за Англия и да направи брилянтен хеттрик срещу Шефилд Юнайтед във висшия дивизион, но той наистина бе в най-добрия си вид само когато му бе гарантирано да започне отпред поради контузии на атакуващите му конкуренти.

На английския национал му липсва дриблирането и хаотичната способност на Жезуш, докато Хаверц се появи на скок през втората половина на дебютната си кампания, благодарение в не малка степен на ударите си в наказателното поле и добрата си игра във въздуха.

Следователно лятното напускане на Нкетия е правилният ход за всички страни, а пакет от 30 милиона паунда е брилянтна сделка за Арсенал, който може да запише сделката като чиста печалба благодарение на статута си на местен играч.

  Сподели
74