Тен Хаг оцени дебюта на Зиркзее


Н. Гавазов

Тен Хаг оцени дебюта на Зиркзее

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг даде своята оценка за дебюта на нападателя Джошуа Зиркзее за клуба.

Зиркзее, закупен от Болоня за £36,5 милиона това лято, направи своя дебют във Висшата лига, след като влезе от пейката за последния половин час на мача от първия кръг срещу Фулъм в петък вечер.

И именно Джошуа вкара победния гол за Юнайтед в 87-ата минута, като от центъра на наказателното поле засече паса на Алехандро Гарначо от фланга.

След победата с 1-0 Тен Хаг похвали 23-годишния холандец, като отбеляза, че Юнайтед никога преди не е имал играч от неговия калибър.

"Много е хубаво за един нападател да отиде в Манчестър Юнайтед и да вкара победния гол в първия си мач. Това е много хубаво за него. Ние сме много щастливи за него. Това е окуражаващо за него, за феновете, за всички. Това е много добро начало.

"Защо Манчестър Юнайтед го купи? Той има някои качества, които ние нямахме. Той го показа веднага. Той свързва играта много добре и участва в комбинации."

"Той трябва да влезе в наказателното поле, за да вкарва голове. Това е, което той направи. И когато това е и победен гол, тогава всички са много щастливи", каза Тен Хаг, цитиран от Evening Standard.

Тен Хаг също така обясни отсъствието от заявката на крилото Джейдън Санчо, който е ухажван в ПСЖ, въпреки помирението му с Ерик по-рано това лято.

"Може да има само 20 играчи в отбора. Трябва да направим избор. Джейдън претърпя инфекция на ухото тази седмица. Той не беше 100 процента готов за мача. Можеше да играе, но ние направихме избор“, добави мениджърът.

  Сподели
50