Ман Юнайтед продължи с Бруно


Н. Гавазов

Ман Юнайтед продължи с Бруно

Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш подписа нов договор с клуба си до 2027 г.

Португалският полузащитник, който бе определен за капитан на Юнайтед преди година, също има опция за удължаване с 12 месеца в новия си тригодишен договор.

29-годишният Фернандеш представлява Юнайтед, след като се присъедини от Спортинг Лисабон в сделка за £68 милиона през януари 2020 г. Бруно подписа предишния си договор, който беше до 2026 г., през април 2022 г.

За четири сезона и половина на "Олд Трафорд" Фернандес вкара 79 гола и направи 67 асистенции в 234 мача за Юнайтед. С "червените дяволи" Бруно спечели Купата на Англия и Купата на Лигата, а също така стигна до финала на Лига Европа.

По-рано това лято се появиха слухове, че Юнайтед може да продаде Фернандеш - на Саудитска Арабия или Байерн, например. Но в крайна сметка Бруно остана и продължи сътрудничеството си с "дяволите".

"Всички знаят страстта, която изпитвам към Манчестър Юнайтед. Разбирам отговорността и важността да нося тази фланелка и нивата на отдаденост и желание, необходими, за да представляваш този невероятен клуб.

Вече съм имал толкова много специални моменти тук: чувал съм Стретфорд Енд да скандира името ми, вкарвал съм хеттрик на "Олд Трафорд“ и съм вдигал трофеи на "Уембли". Но не бих подписал този договор, ако не вярвах, че най-добрите ми моменти с фланелката на Юнайтед тепърва предстоят.

След разговор с футболните ръководители и треньора ми стана ясно колко много всички са фокусирани върху спечелването на големи трофеи през следващите години. Виждам колко положително е бъдещето тук и очаквам с нетърпение да водя отбора напред", заяви Фернандеш.

  Сподели
18