Юнайтед се отказа от Снайдер


Н. Гавазов

Юнайтед се отказа от Снайдер

Съдейки по последните съобщения в британската преса, полузащитникът на Интер Уесли Снайдер няма да премине на „Олд Трафорд", поне не и през този сезон. Както е известно, независимо от изявленията на мениджъра на „червените дяволи Сър Алекс, а също така и на изпълнителният директор Дейвид Гил, слуховете упорито свързваха Уесли с лагера на рекордьора по шампионски титли на Англия, а последните спекулации в пресата станаха още по-силни след изказването на холандеца, който заяви, че Интер се нуждае от пари и не знае къде ще играе от новия сезон.

Според The Guardian, защо Юнайтед е дал заден ход не е съвсем ясно, но съдейки по всичко, основната причина са похарчените до този момент 50 милиона паунда за Де Хеа, Йънг и Фил Джоунс, което е накарало шефовете на „червените дяволи" да размислят и да се откажат да заплатят още 30,75 милиона паунда за холандеца, който освен това има претенции да получава най-високата заплата от всички на „Олд Трафорд".

Другата причина е възрастта на плеймейкъра на „нерадзурите" - 27 години, което противоречи с правилата въведени от Сър Алекс да не харчи пари за играчи над 26 години (изключение бе направено за Бербатов).

Бе е ясно при това положение, как „червените дяволи" смятат да отговорят на предизвикателството на Барселона и да съборят каталунците от европейския връх. През това лято „блаугранас" освен, че запази ядрото си, привлече в редиците си Алексис Санчес, а съдейки по всичко и Сеск Фабрегас, докато англичаните загубиха Пол Скоулс.

 

  Сподели
153