Мареска обвини правилата за ФФП в разпродажбата на възпитаниците


Н. Гавазов

Мареска обвини правилата за ФФП в разпродажбата на възпитаниците

Мениджърът на Челси Енцо Мареска обвини правилата за финансов феърплей (ФФП), че са принудили клубовете от Висшата лига да продават своите играчи.

Отправяйки се към Атлетико Мадрид, Конър Галахър очевидно ще бъде най-новият възпитаник, който ще бъде продаден от родния му клуб.

Преди това Челси показа по подобен начин вратата на Били Гилмор, Рубен Лофтъс-Чийк, Мейсън Маунт, Калъм Хъдсън-Одои, Ян Матсен, Омари Хътчинсън и Луис Хол, за които "сините" получиха около £200 милиона.

Продажбата на техните собствени играчи е от полза за клубовете от Висшата лига, защото се взема предвид като нетна печалба в изчисленията, свързани с финансовия феърплей, така че Мареска предлага да се помисли за промяна на правилата.

"Това не е проблемът на Челси. Всички клубове са принудени да продават играчи от академията си заради правилата.

Жалко е, защото в Италия имахме Тоти, който прекара 20 години в един клуб, Рома. Обичаме това във футбола. Феновете искат да видят това. Но сега с тези правила е различно.

Ако искате да защитите играчите от академията, тогава тези правила трябва да бъдат променени“, заяви Мареска, цитиран от The Sun.

  Сподели
33