Онана обеща да рискува


Н. Гавазов

Онана обеща да рискува

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана заяви, че ще продължи рисковия си стил на игра през новия сезон.

Онана се наслади на противоречив дебютен сезон за Юнайтед след трансфер от Интер за £47 милиона.

Действията на Онана бяха изпълнени с грешки в първите месеци и едва през втората половина на сезона 28-годишният камерунец възвърна увереността си и сведе ненужните си голове до минимум.

Според Онана, той няма намерение да променя стила си на игра и ще продължи да действа като полеви играч, помагайки на отбора да излезе от защитата чрез играта с пасове.

"Да, това съм аз и мисля, че това ще видите този сезон, защото наистина поемам много рискове.

Мога да ви кажа предварително, бъдете подготвени, защото така ще играя. Повярвайте ми! Когато сезонът започне, ще се наслаждавам още повече.

Така ще бъде, защото най-добрият отбор в света трябва да поема рискове. Излизайки от защита, преценяваш нещата и ситуациите, когато съперникът ти изскочи един на един или влезе в преса с трима или четирима. Така че е важно за мен да оценявам такива неща и да взема най-доброто решение за отборите.

Ще поема голяма отговорност, но мисля, че имам доста широки рамене, нали? Мисля, че това ще бъде страхотен сезон. Може да съм се почувствал малко странно в началото, но съм все още не съм свикнал със страната и новата среда, но сега се чувствам добре.

Мисля, че преди шест месеца най-накрая се почувствах като у дома си. Никога не е лесно да се установиш в нова страна, ново първенство и заобиколен от нови хора, но съотборниците ми помогнаха много, така че съм щастлив, че съм тук", заяви Онана.

  Сподели
58