Челси продължава преговорите за Осимен


Н. Гавазов

Челси продължава преговорите за Осимен

Челси продължава преговорите за нападателя на Наполи Виктор Осимен, като този процес може да се проточи до края на летния трансферен прозорец.

Усложняващият преговорите за трансфера на Осимен е фактът, че част от сделката ще включва нападателя на Челси Ромелу Лукаку, който отчаяно иска да се събере отново с наставника на Наполи Антонио Конте, при когото спечели Серия А с Интер.

Според The ​​Independent двата клуба са близо до компромис помежду си и намират тази рокада на нападатели за взаимноизгодна, но постигането на съгласие по някои подробности ще отнеме повече време.

И докато почти всичко е договорено с 31-годишния Лукаку, лагерът на 25-годишния Осимен все още не е постигнал договорка с Наполи и Челси. Твърди се, че Виктор иска последни 12 милиона евро (10 милиона британски лири) от своя клуб.

Осимен също трябва да се споразумее за заплатата си с Челси - според настоящия му договор, подписан през декември, Виктор получава твърде много за Наполи и това беше фактор за решението на клуба от Серия А да пусне своя голмайстор.

Към момента очакванията са Лукаку да премине в Наполи с постоянен трансфер, а Челси да вземе Осимен под наем с последваща покупка.

  Сподели
144