Мойс: Периодът ми в Ман Юнайтед бе провал


Н. Гавазов

Мойс: Периодът ми в Ман Юнайтед бе провал

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс описа времето си с "червените дяволи" като "провал".

След като стана наследник на Сър Алекс Фъргюсън през 2013 г. и получи петгодишен договор, Мойс бе уволнен от Юнайтед преди края на първия си сезон.

Този провал все още преследва Мойс, който оплаква неуспеха си да доведе играчите, които искаше в Юнайтед.

"Времето ми в Манчестър Юнайтед бе катастрофа. Ако съжалявам за нещо в кариерата си, то е, че поех една от най-големите длъжности в световния футбол и не се получи. Когато дойде моментът да се оттегля, това е за което най-много ще съжалявам.

Беше наистина трудно за мен, когато загубих работата си в Манчестър Юнайтед. По онова време имаше толкова много лъжливи истории – и не можех да ги спра. Мислех, че ще направя нещата, които ми позволиха да бъда успешен в Евертън. Не се опитвах да променя системата на Сър Алекс Фъргюсън.

Манчестър Юнайтед имаше страхотни ценности по това време. Всичко бе свързано с подкрепата на мениджъра, те даваха шансове на млади играчи. Всички неща бяха правилни и реших, че ще ми пасне.

Собствениците казаха, че получават много критики, но ще имам време и няма нужда да бързам. Но когато тръгнахме, почувствах голям натиск. Мисля, че голяма част от критиките, които получих, бяха несправедливи.

По отношение на трансферите, които исках, имахме ужасен прозорец. Говорих със Сеск Фабрегас, който не бе в състава на Барселона, и той каза, че ще дойде в Юнайтед, ако не е в титулярния състав за първият мач.

Гарет Бейл е друг играч, когото исках. Юнайтед винаги е имал страхотни широки играчи като Дейвид Бекъм и Райън Гигс, така че реших, че той би бил подходящ. Направихме голяма оферта на Тотнъм и играчът и хеликоптерът го чакаха, но сърцето му гравитираше към Реал Мадрид“, заяви Мойс, цитиран от Daily Mirror.

  Сподели
19