Арсенал обяви трансфера на Калафиори


FUTBOL-TV

Арсенал обяви трансфера на Калафиори

Арсенал завърши придобиването на защитника на Болоня Рикардо Калафиори за £42 милиона, включително бонусите.

Калафиори подписа петгодишен договор с Арсенал и вече се присъедини към новите си съотборници, които в момента са на турне в САЩ.

22-годишният Калафиори ще бъде призован да осигури допълнителна сила на защита, която допусна само 29 гола през миналия сезон във Висшата лига.

Според Sky Sports друг клуб от Висшата лига, както и Ювентус и Реал Мадрид, са се опитали да "дръпнат" Калафиори. Болоня получи няколко оферти, различни от Арсенал, през последните две седмици, но Рикардо искаше само да премине при топчиите.

Калафиори, който стартира и в трите мача на Италия от груповата фаза на Евро 2024, става второто голямо попълнение на Арсенал за лятото след вратаря Давид Рая, купен от Брентфорд за £27 милиона след сезон под наем.

Калафиори прекара само един сезон в Болоня, след като се присъедини към клуба от Серия А от швейцарския Базел за 4 милиона евро (£3,4 милиона) миналото лято. Сега Базел има право на 50 процента дял от печалбата, получена от Болоня.

"Приветстваме Рикардо и семейството му в Арсенал. Това е отлично попълнение и ще бъде значително укрепване за нашата защита.

Рикардо има страхотен характер и специални умения, които ще ни укрепят в стремежа ни да спечелим големи трофеи. Той постигна забележителен напредък през последните сезони с Болоня и Италия и развитието му през последната година бе наистина впечатляващо.

Очакваме с нетърпение да работим с Рикардо и да го интегрираме в отбора и ще го подкрепяме през идните години“, заяви мениджърът на Арсенал Микел Артета за новия номер 33 на отбора си.

  Сподели
29