Ливърпул претърпя трансферен удар за полузащитник


Н. Гавазов

Ливърпул претърпя трансферен удар за полузащитник

Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Еди Хоу остава уверен, че Антъни Гордън ще остане в клуба през следващия сезон, въпреки слуховете за възможно преминаване в Ливърпул.

Твърди се, че "червените" са направили изненадваща оферта за 23-годишния играч по време на Евро 2024, но са се оттеглили, когато Нюкасъл поиска Джарел Куанса като част от сделката.

Гордън привлече вниманието след впечатляващ сезон на "Сейнт Джеймсис Парк", през който отбеляза 11 гола и направи 10 асистенции във Висшата лига.

Неговото впечатляващо представяне за "свраките" му спечели място в отбора на Гарет Саутгейт за Еврото, въпреки че той игра само пет минути като късна резерва при нулевото равенство срещу Словения.

Докато Ливърпул все още може да направи нов подход към нападателя, Хау отново даде да се разбере, че бившият играч на Евертън не се продава този сезон.

Говорейки пред медиите по-рано тази седмица, Хоу каза: "Той (Гордън) е неразделна част от това, което правим. През лятото не сме водили разговори, които да са били избухливи или негативни.

Той винаги е бил Антъни Гордън, който е дал абсолютно всичко на Нюкасъл и искам да изясня това на всички наши привърженици".

"Антъни има нужда от малко почивка, но докато се върне, той ще бъде готов за работа. Той е толкова важен играч за нас.

Не искахме да загубим никого. Защо бихме искали да загубим най-добрите си играчи? Борихме се много усилено, за да вземем правилните решения, но през последните няколко седмици бе много, много трудно", добави босът на Нюкасъл.

Гордън, който има оставащи две години от договора си с Нюкасъл, в момента е в лятна почивка след престоя си с отбора на Англия на Евро 2024.

TEAMtalk съобщава, че "свраките" вероятно ще се опитат да обвържат 23-годишния играч с изгодна нова сделка, след като той се върне от почивката си.

Летният трансферен прозорец е много спокоен за Ливърпул, като клубът все още няма трансфер, докато играчи като Жоел Матип, Тиаго Алкантара и Адриан напуснаха "Анфийлд" това лято.

Червените в момента са на предсезонното си турне в САЩ и това ще бъде първата възможност за Арне Слот да оцени текущия си отбор и да идентифицира областите, които се нуждаят от подсилване.

Слот бе разпитан от журналисти относно липсата на трансферна активност на Червените това лято преди първия им мач срещу Реал Бетис в Питсбърг.

Той отговори: "Както казах, вече имаме много добър отбор, от който наистина съм доволен.

Но мисля, че ще бъде изненада за всички нас, ако не привлечем играч, така че това вероятно ще се случи в крайна сметка. Но засега просто чакаме играчите да се върнат и чакаме правилните за трансфер.

Ливърпул е свързван с трансфери на звездата на Бенфика Жоао Невеш, Такефуса Кубо от Реал Сосиедад и централния халф на Спортинг Лисабон Гонсало Инасио това лято.

  Сподели
47