Дюсбъри-Хол: Мареска ще изненада много хора


Н. Гавазов

Дюсбъри-Хол: Мареска ще изненада много хора

Полузащитникът на Челси Кирнан Дюсбъри-Хол вярва, че старши -треньорът Енцо Мареска ще "изненада много хора" този сезон.

След като спечели титлата в Чемпиъншип  в единствения си сезон в Лестър, Мареска прие офертата от Челси, където след това доведе Дюсбъри-Хол със себе си.

Дюсбъри-Хол се възхищава на работата на Мареска и смята, че италианският специалист вече е оставил своя отпечатък в играта на Челси.

"Треньорът бе голям катализатор в желанието на клуба да ме вземе. Познавам го от Лестър, клуб, който изпадна и имаше много проблеми. Видях как може да промени нещата, ако всеки приема неговата система.

Искрено вярвам, че за това време можем да станем претендент поне за топ 4 – и дори повече.

Може да не е познато на много хора, но е на много, много най-високо ниво. Ще изненада много хора.

Правим това тук само от две или три седмици, но вече имаме много бързи и чисти комбинации за игра. И това е след две седмици. Спомням си в Лестър той каза, че може да имаме проблеми в началото, но след това ще стане по-добре.

През първата ми седмица в Лестър видях, че той е треньор от най-висок, най-висок стандарт. Почувствах се малко глупаво, защото си мислех, че познавам футбола, но той всеки ден ме учеше на неща, които не знаех преди... Той има аура, той може да бъде строг, учтив или мек - има и двете страни.

Получавам същата обратна връзка от момчетата тук. Те се присъединиха към това от първата минута и е вълнуващо. Ако всички приемат системата и философията, наистина можете да постигнете нещо“, заяви Дюсбъри-Хол пред BBC.

  Сподели
14