Арсенал е на прага на трансфер на защитник


Н. Гавазов

Арсенал е на прага на трансфер на защитник

Съобщава се, че Арсенал е на прага на приключването на сделката си за подписа на Рикардо Калафиори , като се очаква защитникът на Болоня скоро да премине медицински прегледи в Лондон.

Артилеристите имаха сравнително спокойно лято в сравнение с някои от техните съперници от Висшата лига, като Давид Рая е единственото потвърдено подписване досега.

Рая прекара миналия сезон под наем на "Емирейтс Стейдиъм" от Брентфорд и премина за постоянно в Северен Лондон в началото на месеца.

Вицешампионът на Висшата лига преследва италианския защитник от няколко седмици, водейки тежки преговори с Болоня, преди да финализира споразумение миналата седмица.

Арсенал бе сигнализирал за интереса си към 22-годишния футболист в началото на трансферния прозорец, но дискусиите набраха скорост едва след като Италия отпадна от Евро 2024.

Според трансферния експерт Фабрицио Романо, Калафиори трябва да пътува от Италия до Лондон днес и ще премине първата част от медицинските си прегледи малко след пристигането си.

Докладът добавя, че ако всичко върви по план, италианецът ще се отправи към САЩ, за да се присъедини към Арсенал в предсезонното им турне до този уикенд.

Когато беше попитан за офертата на Арсенал да подпише Калафиори в четвъртък и да предостави повече подробности за трансфера, Микел Артета нямаше какво да сподели: "Няма актуална информация“, каза той.

"Веднага щом имаме какво да кажем, ние ще бъдем първите, които ще кажем. Знаете, че не обичам да говоря за външни играчи, но това е ситуацията в момента".

Това интервю дойде след първия приятелски мач на "артилеристите" преди сезона, където те си осигуриха победа над Борнемут след дузпи след равенство 1-1.

Отборът на Артета ще продължи предсезонното си турне в Съединените щати с друг приятелски мач срещу съперника от Висшата лига Манчестър Юнайтед в ранните часове на неделя сутринта.

Болоня плати само £3,4 милиона за Калафиори от Базел, за който се смята, че има около 40% клауза за продажба на играча, която те договориха по време на преместването му в Италия през 2023 г.

В дебютния си сезон обратно в родината си, 22-годишният футболист се включи в 37 мача и допринесе за седем гола, като сам отбеляза два и отбеляза пет.

Неговото представяне също бе инструмент за впечатляващата кампания на клуба в Серия А, където той им помогна да си осигурят място в Шампионска лига за предстоящия сезон.

Калафиори има оставащи три години от договора си с Болоня, но даде ясно да се разбере на Борда на клуба, че желае да премине в по-голям отбор това лято.

Пристигането на италианския защитник може да сигнализира за края на Якуб Кивиор , за когото според съобщенията Арсенал е казал, че е свободен да продължи това лято, като се смята, че и двата клуба от Милан се интересуват от услугите му.

  Сподели
53