Йорк призова Ман Юнайтед да продаде Магуайър на Челси


Н. Гавазов

Йорк призова Ман Юнайтед да продаде Магуайър на Челси

Легендата на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк призова клуба си да продде защитника Хари Магуайър това лято.

Юнайтед може да купи до трима централни защитници това лято, като "червените дяволи" вече си осигуриха един, като привлякоха 18-годишния Лени Йоро от Лил за £59 милиона.

Йорк приветства промяната в отбора на Юнайтед и вярва, че 31-годишният Магуайър може да бъде предимство за Челси.

"Хари Магуайър може да излежи последната година от договора си, знаейки, че ще бъде контузен в даден момент, но Юнайтед трябва да бъде безмилостен и да се отърве от него.

"Те имат Лисандро Мартинес, Виктор Линдельоф и може би Лени Йоро, но Хари Магуайър е в позиция, в която не трябва да ходи никъде, ако не иска.

Възможността да се отървем от него бе изоставена, защото той бе толкова отчаян да бъде на Евро 2024, че бе готов на всичко, за да играе.

Беше време да го изпратим някъде другаде, за да тренира редовно. Така че тази възможност беше изоставена и той все още е тук.

Мисля, че ние в Юнайтед трябва да освежим отбора и да привлечем нови лица, за да сме сигурни, че вървим напред в бъдещето, а не назад.

Независимо от горното, Магуайър показа, че все още е способен да играе на най-високо ниво и елитни клубове като Челси, които се опитват да се възстановят, биха могли да използват тази възможност, за да привлекат Магуайър.

Той все още е в състояние да играе на това ниво и едно ново начало може да му даде импулс да прекара още година или две на това най-високо ниво. Така че никога не се знае.

Аз самият играх до 36-годишна възраст, така че никога не бих отписал някой над 30. Той все още е способен на много.

С напускането на Тиаго Силва от Челси, там се появи нужда от опитен играч като Магуайър“, заяви Йорк, цитиран от The Sun.

  Сподели
27