Евертън: Брантвайте не се продава


И. Ангелов

Евертън: Брантвайте не се продава

Надеждите на Манчестър Юнайтед да подпише Джаръд Брантуейт бяха попарени от Евертън. The Telegraph съобщи в петък, че неуспешното поглъщане на Евертън може да накара Юнайтед да поднови интереса си към Брантвайт, след като две оферти за централния защитник бяха отхвърлени от Карамелите. Оттогава обяче Евертън е обявил, че нищо не се е променило; те категорично отказват да продадат 22-годишния играч, освен ако оценката им не бъде изпълнена.

Според The ​​Athletic, Евертън е поставил стойността на Брантвейт в същата група като трансферните такси, които Хари Магуайър, Уесли Фофана и Йоско Гвардиол имаха през последните години. Това е около £70-£80млн ($90-$103млн). Първоначалната оферта на Юнайтед за защитника беше 35 милиона паунда (45 милиона долара) плюс 8 милиона паунда (10 милиона долара) в добавки и те се върнаха с втора оферта от 45 милиона паунда (58 милиона долара) и 5 ​​милиона паунда (6 милиона долара) в добавки.

Интересът на Юнайтед към Брантуейт не е намалял въпреки пристигането на Лени Йоро за 52 милиона паунда (68 милиона паунда), който впечатли в първото си предсезонно участие в събота. Те обаче няма да подпишат с английския защитник, освен ако Евертън не намали исканата цена.

  Сподели
32