Ман Юнайтед продължава да следи Брантвайте


И. Ангелов

Ман Юнайтед продължава да следи Брантвайте

Telegraph предаде, че Манчестър Юнайтед все още се надява да подпише с централния защитник на Евертън Джарад Брантвайт, въпреки че привлече защитника на Лил Лени Йоро. Юнайтед направи редица оферти за 22-годишния играч, отхвърлени от Евертън по-рано това лято, като офертите на "Червените дяволи" бяха за 43 милиона паунда (55 милиона долара) и 50 милиона паунда (65 милиона долара), доста по-малко от 80-те милиона паунда, които "карамелите" искат.

Въпреки че има по-малко опит във Висшата лига и е няколко години по-млад, отборът на Ерик тен Хаг похарчи £52 милиона ($68 милиона) за 18-годишния Йоро. Сега Юнайтед може да се опитва да възкреси сделката за англичанина.

Според The ​​Telegraph опитът на Юнайтед да подпише с Брантуейт може да бъде подсилен от провала на предложеното закупуване на Евертън от Friedkin Group. Решението на американския милиардер Дан Фридкин да спре преговорите създаде повече финансова несигурност на "Гудисън Парк", следователно "Червените дяволи" могат да се завърнат с подобрена, последна оферта за високия централен защитник. 

Изданието добавя, че Юнайтед няма намерение да отговаря на оценката на Евертън за Брантуейт и е малко вероятно да отиде над £55 милиона ($71 милиона). Освен това те все още може да се опитат да си осигурят услугите на защитника на Байерн Мюнхен Матайс де Лихт.

За да може Юнайтед да продължи лятното си харчене, след пристигането на нападателя Джошуа Зиркзее за 36 милиона паунда (46 милиона долара) и Йоро, отборът на Тен Хаг е отворен за оферти за Арън Уан-Бисака и Скот Мактоминей – в допълнение към продажбата на Мейсън Грийнууд в Марсилия.

  Сподели
44