Кийн: Сити ще бъде единствената заплаха за Юнайтед


Н. Гавазов

Кийн: Сити ще бъде единствената заплаха за Юнайтед

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн определи Манчестър Сити като единствената сериозна заплаха за "червените дяволи", отписвайки по този начин Челси, Арсенал и Ливърпул в борбата за титлата в Англия. Според ирландеца, летните покупки на „Олд Трафорд" са много успешни, а освен това, Сър Алекс е сглобил от играчите си истинска боеспособна машина, която е балансирана във всички звена.

„Юнайтед е като машина. От всички отбори най-балансиран в момента е именно Манчестър Юнайтед, защото покупките, които направиха през лятото са много успешни. Ашли Йънг и Фил Джоунс са добри футболисти. Същото важи за Крис Смолинг и Дани Уелбек, които се налагат в отбора. Просто този отбор не пуска своите футболисти да си тръгнат, ако няма вариант за техни заместници. Когато по-старите играчи се откажат след няколко години, Джоунс и Смолинг ще имат богат опит зад гърба си и ще могат да ги заместят.През миналия сезон Юнайтед на няколко пъти се подхлъзна, но никой от конкурентите му не успя да се възползва от това", заяви Кийн за The Sun.

"В Челси играчите се самоунищожават. На определен етап наистина са големи футболисти, а след това започват да се карат - там играчите не са щастливи, ако някой друг вкара гол. Арсенал пък на практика не се подсили с нови играчи това лято. Ливърпул закупи атакуващи футболисти, но този отбор се нуждае от защитници. Ливърпул няма шансове да спечели титлата", допълва ирландецът.

„Преди време Сити беше като влакче в увеселителен парк, но Роберто Манчини свърши добра работа - взе доказани играчи, които могат да решават големи мачове. Победата на Сити над Юнайтед на "Уембли" за ФА Къп беше преломният момент за "гражданите". Когато някой отбор харчи толкова много пари и взима класни играчи, тогава се превръща в заплаха. Именно Сити не трябва да бъде изпускан от поглед", завършва Кийн.

 

  Сподели
154