Мьоленстийн: Зиркзее има всичко


И. Ангелов

Мьоленстийн: Зиркзее има всичко

Бившият помощник мениджър на Манчестър Юнайтед Рене Мьоленстийн заяви, че клубът е направил отличен бизнес, подписвайки договор с Джошуа Зиркзее. Юнайтед обяви пристигането на Зиркзее в неделя, като холандският нападател премина от Болоня за сумата от 40 млн. евро.

Меуленстийн заяви пред Джейкъб Хансен от Tribalfootball.com: "Харесвам го, харесвам момчето. Той е младо момче, има добър ръст, висок е, подвижен е и имаше добър сезон с Болоня миналата година.

"Според мен, искам да кажа, че аз не съм Роналд Куман, но щях да го пусна титуляр срещу Англия, защото щеше да създаде много проблеми, той е много по-удачен нападател.

"Той е млад, но създава това ниво на непредсказуемост и тактически е много добър играч".

По отношение на баланса в отбора обаче Мьоленстийн се притеснява, че около младия холандец няма достатъчно опит, който да се усвои.

"Това е наистина добра цена за него, мисля, че има много плюсове, предполагам, че въпросът би бил с Расмус Хойлунд, който е на подобна възраст, дали нямаше да има по-голям смисъл да се купи по-утвърден нападател? Но няма толкова много такива.

"Например някой като Хари Кейн, ако отиде в Юнайтед, знаеш, че ще получи над 25 гола и след това ще има много хора, които ще се учат от него, но сега имаш двама млади играчи и ще бъде интересно да видим как ще се получи това."

  Сподели
160