Кукурела съветва звезда на Испания да премине в Челси


Н. Гавазов

Кукурела съветва звезда на Испания да премине в Челси

Защитникът на Челси Марк Кукурела разкри, че се опитва да убеди съотборника си от националния отбор на Испания Нико Уилямс да премине в Челси по време на трансферния прозорец това лято.

21-годишният футболист бе една от звездите на Евро 2024 , като отбеляза веднъж и направи една асистенция в три изяви, за да помогне на Ла Роха да достигне полуфиналите на състезанието.

Бъдещето на Уилямс на клубно ниво в момента е обект на много спекулации, като Атлетик Билбао е изправен пред огромна задача, когато става въпрос да го задържи това лято.

Смята се, че Барселона е начело на опашката за нападателя, но също така имаше предложения за интерес от Висшата лига във формата на Арсенал и Ливърпул .

Челси на този етап не е пряко свързван с Уилямс, но Кукурела каза, че е провел разговори със своя международен съотборник за евентуално преминаване на "Стамфорд Бридж".

"Той е страхотен играч, разкрива целия си потенциал“, каза Кукурела пред Sport .

"Извор на гордост е, че той е в нашия отбор, че е наш съотборник и с играчи като него всичко е по-лесно.

Той би бил страхотно попълнение [за Барселона], но всичко зависи от това какво иска.

Казвах му да подпише с Челси. В крайна сметка всичко зависи от него, той е много млад, с много опит. Мисля, че ще бъде страхотен играч", добави Марк.

Уилямс вкара осем гола и регистрира 19 асистенции в 37 мача за Атлетик по време на изключителната кампания 2023-24, като той успя да вкара 20 гола и 26 асистенции в общо 122 мача за екипа на баските.

Нападателят подписа нов договор в "Сан Мамес" миналата година, но се смята, че в споразумението има освобождаваща клауза от около 55 милиона евро (47 милиона паунда).

Като се има предвид текущия пазар, 55 милиона евро (47 милиона британски лири) не са много пари за играч от типа на Уилямс и ще има борба за услугите му по време на летния пазар.

Смята се, че испанецът предпочита да премине в Барселона пред който и да е друг клуб, но остава да се види дали екипът на каталунците може да намери средствата поради добре документираните си финансови проблеми.

Скорошен доклад твърди, че клубът на Ханси Флик би била готова да продаде Роналд Араухо и Рафиня, за да гарантира, че сделката за Уилямс ще бъде изпълнена това лято.

Преминаването към Висшата лига обаче просто не може да бъде изключено поради финансовата мощ на дивизията.

Засега Уилямс е съсредоточен само върху нещата на Европейското първенство и той ще кандидатства, за да помогне на Испания да се ориентира към полуфиналите в петъчната апетитна битка от осмината на финала с домакина на турнира Германия.

  Сподели
685