Невил: Радвам се, че Тен Хаг остана


Н. Гавазов

Невил: Радвам се, че Тен Хаг остана

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и сега футболен експерт Гари Невил коментира удължаването на договора с мениджъра на "червените дяволи" Ерик тен Хаг. На 2 юли Манчестър Юнайтед обяви удължаване на договора със специалиста до 2026 година.

"Беше ужасен сезон за Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Мисля, че ако Тен Хаг не бе спечелил финала за ФА Къп, щеше да има големи проблеми. Но с финална победа над Манчестър Сити, два трофея за две години, Манчестър Юнайтед флиртуваше с други мениджъри и реши, че не може да намери някой по-добър в работата от Тен Хаг.

В крайна сметка се радвам, че остана. Причината да удължат договора му е да му дадат сила. Оставаше му още една година и с мисълта, че часовникът тиктака, щяхме да питаме него и клуба на всеки десет минути“, заяви Невил.

54-годишният холандски специалист е начело на тима от 2022 година. В края на миналия сезон на Висшата лига Манчестър Юнайтед зае осмо място, спечелвайки 60 точки в 38 мача, и спечели Купата на Англия с отбора, побеждавайки Манчестър Сити на финала (2:1). Това ще позволи на клуба да участва в Лига Европа през предстоящия сезон.

  Сподели
207