Сър Алекс: Фантастичен мач!


Н. Гавазов

Сър Алекс: Фантастичен мач!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън отбеляза след мача за Суперкупата на страна, че резултата на почивката е бил несправедлив с оглед на играта на воденият от него отбор и също така допълни, че възпитаниците му не са се изплашили и са продължили да играят силно. Както е известно, „гражданите" поведоха през първата част с 2:0, но през второто полувреме, с попадения на Смолинг и два гола на Нани „червените дяволи" обърнаха резултата в своя полза.

„Не можах да повярвам на почивката, че резултатът е 0:2, защото изцяло контролирахме развитието на нещата на терена и имахме преимущество над съперника си. Головете на Сити обърнаха целия ход на двубоя и станаха убийствени за нас. Помогна ни вярата на моите играчи. Мисля, че напълно заслужаваме победата", заяви Сър Алекс на пресконференцията след срещата.

„Преди началото на турнето в САЩ в нашия отбор имаше 13 футболисти на възраст под 23 години. Плюс Ернандес и Валенсия. Разполагам с млад и добър отбор. Не смятам, че бяхме изплашени от грубата игра. Напротив - всички бяха настроени амбициозно. Всеки път сваляхме топката ниско, не се подавахме на провокациите на съперника и си играехме нашия футбол. Това беше един фантастичен мач", допълва шотландският специалист.

 

  Сподели
101