Проблемите за Арсен Венгер се увеличават


Н. Гавазов

Проблемите за Арсен Венгер се увеличават

С наближаването на новия сезон във Висшата лига на Англия, списъкът с контузени играчи в Арсенал продължава да се увеличава. След своите контузени партньори, в болницата се отправи и нападателят Робин ван Перси. Както е известно, вчера, в деня на своята 28-годишнина, холандският национал се отчете с попадение в приятелският мач срещу Бенфика, в който „артилеристите" загубиха с 1:2 от португалският гранд.

Въпросната среща се оказа неприятна за лондончани не само заради поражението, а и заради травмата на коляното, която получи Ван Перси и както се оказа днес, това е същата контузия, която през миналия сезон остава холандеца извън строя за повече от два месеца.

Нападателят не успя да влезе през втората част на мача срещу Бенфика и днешните изследвания са показали, че Робин няма да вземе участие в първия мач от новия сезон на Висшата лига срещу Нюкасъл следващата събота.

Както е известно, именно Ван Перси, голмайсторът на Арсенал за миналата година е най-вероятният наследник на капитанската лента на „артилеристите" в случай, че Сеск Фабрегас бъде продаден. Компания на холандеца в лазарета ще правят също така Диаби и Уолкът, проблеми със здравето има и Уилшър. Срещу Бенфика не играха Фабрегас и Самир Насри и участието им в съботният двубой срещу Нюкасъл също е малко вероятно.

Всичко това поставя под огромно изпитание тима воден от Арсен Венгер и заплашва да превърне старта на отбора в един от най-кошмарните през последните години - до края на месеца, в рамките на Висшата лига Арсенал ще гостува на Манчестър Юнайтед, ще приеме Ливърпул, а между тези двубои са плейофите срещу Удинезе за влизане в групите на Шампионската лига.

 

  Сподели
87