Предложиха на Бартън да тренира с отбор от Лига 1


Н. Гавазов

Предложиха на Бартън да тренира с отбор от Лига 1

Наставникът на Рочдейл Стив Айр потвърди, че е предоставил на полузащитника на Нюкасъл Джоуи Бартън шанс да тренира с неговите футболисти, ако разбира се, бунтовникът смята, че му е необходимо да поддържа своята форма. Както е известно, по-рано ръководството на „свраките" забрани на Бартън да тренира с първия отбор, наказвайки го по такъв начин за критиките към клуба. Малко по-късно позицията на шефовете от „Сейнт Джеймсис Парк" се смекчи и те позволиха на играча да води занимания с резервите на тима.

Вчера обаче, Стов Айр и Франк Бън, който в миналото работеше с полузащитниците на Манчестъър Сити, са се свързали с Бартън и са му предложили да води пълноценни занимания с техния отбор.

„Джоу отговори, че пожелава успех на Рочдейл. Той винаги се е отнасял към нас с Франк с нужното уважение и ако желае да дойде тук и да поддържа своята форма, ние ще се радваме да го видим", заяви Айр за Rochdale Observer.

В същото време, стана ясна и позицията на Капело по отношение на Бартън, когото спекулациите свързваха с това, че ще получи покана за националния отбор на Англия.

"Бартън е един от най-добрите полузащитници във Висшата лига. Но той е също така и опасен играч и може да остави отбора си да играе с десет човека. В момента ситуацията около него не е добра и е напълно естествено, когато един играч има проблеми с клуба си, аз да не го поканя.

  Сподели
121