Юнайтед изпрати Скоулс с много голове и аплодисменти


Л. Михайлов

Юнайтед изпрати Скоулс с много голове и аплодисменти

Англиският шампион Манчестър Юнайтед разгроми с 6:0 американския Ню Йорк Космос и изпрати подобаващо легендарния полузащитник Пол Скоулс след 17 години прекарани на Олд Трафорд. 36-годишният халф никога през живота си не е носил екипа на друг клубен тим, а за "червените дяволи" е изиграл 676 мача, в които е отбелязал 150 гола.

Димитър Бербатов започна мача като титуляр и бе заменен от Дани Уелбек на почивката. Любопитно бе присъствието на друг българин на терена, а именно 26-годишния юноша на Етър Стефан Димитров. Младият търновчанин дори имаше възможност да се разпише в началото на втората част, но не успя да насочи добре топката с глава при едно от най-чистите положения за гостите.

Не друг, а централната фигура на бенефиса Пол Скоулс откри резултата в 9-ата минута с прецизен изстрел от наказателното поле. В 28-ата минута съдията отсъди дузпа за Юнайтед и Уейн Рууни покачи на 2:0.

Останалите попадения паднаха след почивката и бяха дело съответно на Андерсон и заменилия Бербатов Уелбек. Последните два гола наниза Маме Бирам Диуф.

Сред почетните гости, които бяха дошли да уважат Скоулс се отличаваха имената на Пеле и бившата звезда на Манчестър Ерик Кантона като и двамата в момента са в ръководството на клуба от Ню Йорк.

  Сподели
121