Кениън участва в създаването на отцепническа Лига?


Н. Гавазов

Кениън участва в създаването на отцепническа Лига?

Бившият изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед и Челси Питър Кениън ще вземе участие в създаването на специална Лига от клубове, които могат да престанат да се подчиняват на УЕФА и ФИФА след 2014 година, съобщава новината The Guardian. Според информация на изданието, Кениън ще отговаря за осъществяването на преговорите между клубовете, които ще влизат в тази лига.

Самият футболен функционер обаче отрече тази информация, заявявайки, че не е получавал предложение от топ-отбори да се заеме с подобна работа, но въпреки това, подозренията, че той работи активно за отцепване на клубовете от европейската и световна футболни централи остават.

Както е известно, в медийното пространство вече бе повдигнат въпроса с отцепването на големите отбори, като идеята е да се създаде Лига, в която участниците ще са постоянни - подобно на НБА и НХЛ. По този начин ще се избегне както зависимостта от УЕФА и ФИФА, които през последните години наситиха календара с международни мачове, така и ще се игнорират опитите на УЕФА да сложи ръка на правата за излъчване на мачовете, от което биха пострадали големите отбори и Висшата лига на Англия като цяло.

 

  Сподели
96