Ман Сити се прицели в Уортън


Н. Гавазов

Ман Сити се прицели в Уортън

Манчестър Сити определи полузащитника на Кристъл Палас Адам Уортън като своя дългосрочна трансферна цел.

20-годишният Уортън се вписа брилянтно в Палас след преминаването му от Блекбърн за £22.5 милиона през януари.

Уортън наскоро бе включен в окончателния състав на Англия за Евро 2024 и има слухове, че старши треньорът на "Трите лъва" Гарет Саутгейт сериозно обмисля Адам като кандидат за място в титулярния състав, като се има предвид, че Калвин Филипс и Джордан Хендерсън няма да участват турнира в Германия.

Прогресът на Уортън не остана незабелязан от Сити, който все още не се е възстановил напълно от раздялата с Фернандиньо и Илкай Гюндоган миналата година. Залогът на Сити за гореспоменатите Филипс и Матеус Нунес, закупени от Уулвърхемптън, не проработи.

Тъй като Кевин Де Брюйне също наближава залеза на кариерата си, Сити са принудени да обмислят обновяване на халфовата си линия, като Evening Standard очаква Сити да се опита да подпише с Адам в един от следващите трансферни прозорци.

Добавяме, че миналия понеделник Уортън дебютира за националния отбор на Англия в приятелски мач срещу Босна и Херцеговина. Влезлият като резерва Адам помогна на отбора си да победи с 3:0 и изпълни точно всичките си 36 подавания.

  Сподели
113