Кантона нападна звездите на Манчестър Сити


Н. Гавазов

Кантона нападна звездите на Манчестър Сити

Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона призова недоволните играчи на Манчестър Сити да се съсредоточат върху кариерата си, а не да се притесняват от това, къде ще живеят. Както е известно, в началото на седмицата Марио Балотели се присъедини към съотборника си Карлос Тевес и изказа недоволството си от живота в Манчестър, заявявайки публично, че английският град не е най-доброто място за живеене.

Кантона изкара пет сезона в града, след като през 1992 година се премести шокиращо от Лийдс - действие, което се оказа катализатор за 20-годишното господство на Манчестър Юнайтед в английския футбол. Французинът е доволен от своя живот в северозападната част на Англия и е убеден, че мястото където живее един футболист не трябва по никакъв начин да оказва влияние на това, което той прави на терена.

„Те не харесват това място? Това зависи откъде идват. Ако те пристигат от Милано, може да са прави. Но защо са дошли тогава? Прекарах много време в града, но най-важното нещо за мен беше, че играя в най-великия клуб на земята и съм заедно с най-големите играчи в света. Аз бях професионален играч. Не съм се опитвал да търся място за живеене, а клуб в който да играя. Най-хубавото ми време беше на терена, а не извън него", заяви снощи Кантона по време на презентацията на книгата за американския клуб Космос.

Французинът предупреди също така градския конкурент Манчестър Сити, че клубът никога не може да стане успешен в дългосрочна перспектива, ако залага само и изключително на покупката на скъпи играчи.

"Не знам как строи работата си Сити, възможно е те да работят с академията, но в момента виждам как сглобяват отбора си само с нови звезди. Ако само купуват, никога няма да станат силни като Юнайтед, където възпитават собствени млади таланти", допълни френската легенда.

 

  Сподели
91