Челси се споразумя за продължителността на договора с Мареска


Н. Гавазов

Челси се споразумя за продължителността на договора с Мареска

Челси постигна споразумение за продължителността на договора с мениджъра на Лестър Сити Енцо Мареска.

Откакто се разделиха с Маурисио Почетино преди седмица, клубната управа на "сините" бе активна в усилията си да назначи наследник.

Само преди 48 часа изглеждаше, че има четири имена в краткия им списък, като Киърън Маккена от Ипсуич Таун, Томас Франк от Брентфорд и бившият шеф на Брайтън и Хоув Албиън Роберто Де Дзерби се конкурираха за поста.

Въпреки това стана ясно, че Мареска сега е предпочитанието на съсобственика Тод Боели, както и на съвместните спортни директори Пол Уинстанли и Лорънс Стюарт .

Докладите показват, че Уинстанли и Стюарт са пътували до Марбея - където Мареска е на почивка - за да проведат официални дискусии с 44-годишния специалист.

Това се случи, след като Лестър даде разрешение на Челси да напредне в преговорите си, като се предполага, че е показал готовност да плати освобождаваща клауза над £8 милиона.

Според италианския трансферен експерт Фабрицио Романо, преговорите са напреднали до такава степен, че Челси и Мареска са се споразумели за продължителността на договора му.

В един момент бе предложено двугодишна сделка с опция за трета - какъвто бе случаят с Почетино - да бъде представена на Мареска.

Вместо това Романо казва, че служителите на Челси са готови да предадат мандата на бившия наставник на Манчестър Сити, който ще продължи до 2029 г., като също има възможност за удължаване с 12 месеца.

На теория това развитие трябва да доведе до официално съобщение по-скоро, отколкото по-късно, тъй като преди това се твърдеше, че Челси иска да намери решение до края на седмицата.

Такъв е бизнес моделът на Челси, че постъпленията и изходите могат да се случват без Мареска, но има очевидна полза от наличието на сделка за осигуряване на известна стабилност.

Съобщава се, че Челси е в процес на опити да подпише със свободен трансфер защитника на Фулъм Тосин Адарабиойо, докато редица играчи може да бъдат продадени, ако пристигне подходяща оферта.

От гледна точка на Лестър Сити се твърди, че те вече са определили потенциален заместник на Мареска, тъй като се наддават да изградят отбор, способен да остане във Висшата лига без да губи точки за нарушаване на финансовите правила, което потенциално възпрепятства техните усилия.

Получаването на компенсация за раздялата с Мареска обаче може да помогне да се гарантира, че те няма да извършат ново нарушение в бъдеще.

  Сподели
423