Двама са основните кандидати за мениджър на Челси


Н. Гавазов

Двама са основните кандидати за мениджър на Челси

Лондонският Челси определи двама основни кандидати за поста мениджър на сините. Това съобщиха редица журналисти от Daily Mail.

Според източника фаворити за назначението са наставникът на Ипсуич Кийрън Маккена, който заинтересува Брайтън и Манчестър Юнайтед, и португалският специалист от Спортинг Лисабон Рубен Аморим. Съобщава се, че ръководството на сините има дългосрочен интерес към Аморим, но клубът е смутен от сумата от 15 милиона евро за откупуване на договора на мениджъра. По-рано беше съобщено, че лондонският клуб очаква да вземе решение и да назначи старши треньор преди 1 юни.

Още две имена фигурират в краткия списък на ръководството на "сините": Томас Франк , представляващ Брентфорд, и Енцо Мареска, мениджър на Лестър Сити. И двамата специалисти са вариант при неуспех в преговорите с основните кандидати.

Маккена пое поста мениджър на Ипсуич през декември 2021 г. В края на настоящия сезон в Чемпиъншип отборът на Маккена зае второ място и си гарантира достъп до английската Висша лига.

Аморим пое Спортинг през март 2020 г. Под негово ръководство клубът спечели две шампионски титли на Португалия (2020/2021 и 2023/2024), две Купи на Португалия (2020/2021, 2021/2022) и Суперкупа на Португалия (2021/2022).

Припомняме, че на 21 май Челси обяви уволнението на Маурисио Почетино, който беше начело на лондонския клуб. от миналото лято.

 

  Сподели
558