Ман Сити с победа и историческа титла


И. Ангелов

Ман Сити с победа и историческа титла

Манчестър Сити стана първият отбор в историята на английския футбол и 13-я в Европа, който 4 пъти поред печели първенството на страната си, след като днес тимът на Пеп Гуардиола посрещна Уест Хем Юнайтед на своя "Етихад Стейдиъм" и спечели с 3:1, задъжайки позицията си над Арсенал.

Още след 70 секунди игра Сити поведе и зададе тон на това, което ще се случи когато Фил Фодън получи топка на дъгата, отвори си пространство и я запрати далеч в ъгъла зад вратаря за 1:0. 

В 18-ата минута Доку игра добре от ляво и пусна успоредно отново за Фоден и той насочи за 2:0, след което Ареола отрази каскада от удари до почивката, задържайки резултата. 

В 43-ата минута изключителен гол вкара Кудус във вратата на Ортега, когато при разбъркване в полето на Сити нагласи топката за задна ножица и изпълни перфектно над защитата и вратаря за 2:1.

След почивката Родри оформи 3:1 в 59-ата минута отново след успоредна топка, която той засече на границата на полето, Ареола реагира, но не успя да отрази ниския удар. До края Уест Хем имаше някои ситуации, но може би най-интересна бе тази в 88-ата минута когато Соучек вкара с ръка през Ортега, а съдията имаше нужда от ВАР за да отмени гола.

  Сподели
319